لیست اختراعات مهدي قيافه داوودي
تغذيه كمكي كودك به ويژه در 2سال اول از اهميت ويژه اي دررشد و نمو كودك و تامين نيازهاي اوليه دوران زندگي دارد در حال حاضر و بر اساس روش هاي رايج غذاهاي كمكي غالبا بر پايه آرد غلات همچون گندم برنج و جو تهيه و به صورت مخلوط هاي آماده با شير خشك و مواد طعم دهنده در بازار عرضه ميشوند اين فرآيندها گرچه يك روش مناسب و مورد تاييد مي باشد اما هم به لحاظ فرمولاسيون ثابت و عدم تنوع و هم به لحاظ برخي كمبودهاي تغذيه اي موجود در غلات از جمله اسيدهاي آمينه ضروري قابل ارتقا و بازنگري است در يك روش ابداعي كه حاصل تحقيقات 3 ساله دوره دكتراي اينجانب مي باشد جبوبات عدس و ماش كه بالاترين كيفيت تغذيه اي را در ساير حبوبات دارند پس از آماده سازي اوليه تحت فرآيندهاي جوانه زدن قرار گرفتند.
با توجه به نقش نان در رژيم غذايي مردم به ويژه در ايران هر كاري در خصوص افزايش ماندگاري و بهبود كيفيت نان اهميت والايي دارد. در بين غلات گندم به دليل خصوصيات منحصر به فرد كه ناشي از حضور پروتئين گلوتن در آن است، قادر است نان انعطاف پذير و ملايم ايجاد كند ليكن در اثر برخي مواردي نظير آفات گياهي و از جمله مهمترين آنها حمله حشره سن و تجزيه پروتئين گلوتن اين خاصيت گندم دچار افت مي شود به گونه اي كه خمير آن روان، چسبنده و انعطاف پذير شده و به دست و دستگاه ها چسبيده و قابليت نان شدن را از دست مي دهد. راهكار ارايه شده در اين اختراع از دو طريق اين آثار منفي را مرتفع مي سازد يكي از طريق احياء و اصلاح مجدد ساختار پروتئين گلوتن از طريق اكسيداسيون و ديگري جايگزين ساختن گلوتن با ماده اي با خواص مشابه به همين منظور بهبود دهنده موجود در اين اختراع پس از انجام آزمايشات متعدد بهترين تناسب تركيبات قابل استفاده به منظورهاي فوق را فراهم ساخته و مواد اوليه موجود در آن در حالت تعادل و توازن با يكديگرند به گونه اي كه مصرف مقدار مناسبي از آن متناسب با كيفيت آرد و ميزان صدمه ديدگي گلوتن آرد در اثر حمله حشره سن مي تواند مشكلات فني آرد، خمير و نان را برطرف سازد.
موارد یافت شده: 2